joi, 10 iunie 2010

Se spune ca printesa chineza Si-Ling-Schi este cea care a observat pentru prima data viermele de matase. In timp ce dormea la umbra unui dud batran, a zarit o omida care manca frunze de dud. Din gura omizii iesa un fir lung, stralucitor si foarte subtire.

Printesa a introdus apoi cultivarea duzilor si cresterea viermilor de matase.

Tot ea a observat ca in apa clocotita, gogosile viermilor de matase se desfac in filamente, transformabile in fire.

S-au descoperit in China articole realizate din matase naturala cu o vechime de 4700 de ani!

Matasea naturala (sau borangicul), este caracterizata prin mare finite, rezistenta mecanica buna si o stralucire deosebita.



Pentru Cristina Zegrea, acest material devine un mod de expresie:


”Pentru mine, matasea este principalul material de exprimare, imi modeleaza fiecare idee, ma provoaca sa nu-i frang fragilitatea si ma face sa schitez doar linii, fara sa o tai prea mult pentru a o lasa pe ea sa vorbeasca despre"frumusetea din interior". Si aduce cu ea nu numai frumusete ci si atitudine. Nimic nu ne face sa ne purtam cu totul aparte ca o rochie de matase. Gratie, flirt, senzualitate, priviri scanteietoare,zambete...”


Rochie din matase naturala, pictata manual, realizata de Cristina Zegrea.


"Fosnitoare si supla,celesta si regala,somptuoasa si senzuala,matasea isi exercita de mai bine de 5000 de ani fascinatia si puterea de seductie asupra oamenilor.Existenta ei ramane fabulos reprezentata in fiecare aparitie,naste sinonime flatante,seduce si isi dezvolta la fel de exaltant cariera multimilenara.
Te indragostesti subit si iremediabil."

Marian Vasile" O istorie a matasii"



Rochie din matase naturala, pictata manual, realizata de Cristina Zegrea, disponibila in curand in magazinul Spot Gallery!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu